bugün

entry'ler (4835)

sözlük yazarlarının itirafları

Normalde hiç adetim değildir böyle şeyler yazmak. Bugün hastanede 3 aylık ömrümün kaldığını öğrensem, kendime saklarım. Pat diye ölünce öğrenir etrafımdakiler. Paylaşmanın, içinden geçenleri anlatmanın şimdiye kadar hiçbir faydasını görmedim. Hayatım boyunca en fazla üzüldüğüm şeyi tuttum, bir kişiye anlattım. Dalga geçti. Halbuki şu bilmem kaç senelik yaşantımda hiç unutmayacağım, sürekli aklıma gelen yegane şey oydu. Fakat Dalga geçildi. Ne yaparsın, herkesin derdi kendine büyük. Benimki komik geldiyse demek. Kısmet.

Ben küçükken hiçbir şey istemezdim. Bir ufak kardeşim babamla gezdiğinde eve gelir yediğini içtiğini anlatırdı. Ben ona sevinirdim. Bilmem, sokakta su bile istemezdim. Yanımızda varsa içerdim, yoksa eve kadar susuz gezerdim. Babam sonraları söyledi, bir şey istesin oğlum da yapayım diye ağzımın içine bakıyormuş adam.
Sadece iki şey istedim. biri daha bilgisayarlar yeni çıkmış, kimsede yok. Ona çok özenmiştim. Bizimkiler Aldılar sağolsunlar. Diğerini de boş verin. Bende kalsın. Koca ömrümde sadece iki şey işte. Her neyse sözün özü, ufakken de azıcık aşım kafasında bir salaktım ben.

Büyüdüm, insanların benden beklentileri de büyüdü. Derdimi anlatmam istendi, yoksa karşıdakine değer vermiyormuşsun. Öyleymiş bu işler. Yaptım. Ne mi oldu? Yukarıda yazdım ya, dalga geçildi. Bir daha da anlatmadım. Hayatta istediğim ikinci şeyi de tam o zamanlarda istedim. Olmadı. Demek ki olmayınca olmuyormuş. Kısmet.

Işte durum böyle olunca, zaten serde de biraz salaklık varsa işler iyice sarpa sarıyor. Mesela birisi ile aram kötüyse kendimce süre belirliyorum, düzelecek diyorum. O süre geçiyor, bu sefer de bu kadar bekledim ayıp ettim diyorum. Bir o kadar süre daha geçiyor. Anlayacağınız mesele arap saçı gibi. Dolandıkça dolanıyor. En sonunda ya o kişiyi kaybediyorum ya da ruhuna rahmet okutacak kadar kötü bir seviyeye düşüyorum. Dedim ya, dert anlatmıyorum. Hepsi birleşince Sonu kalpsiz diye itham edilmeye çıkıyor. Çıksın çıkmasına fakat kimse de demiyor ki yahu oğlum, senin derdin ne? Hoş, sorsalar da anlatmam. Ancak insan bekliyor. Ağız kenarıyla sorsa kafi. Cevap beklemesine dahi lüzum yok. Bir şey isteyemediğim için de bunu söyleyemiyorum. Adım karaktersize kadar çıkıyor. Kısmet.

Sözün özü, beni ben yapan iki basit şey var. Lâkin anlatma özürlü olduğumdan kimse bunları bilmiyor. Ama kötü biri de değilim.
Keşke bunu anlatabilsem.

Sözlüğü de bir müddet bırakıyorum. Herkese Kolay gelsin. Görüşmek üzere.

oy kullanmayı bilmeyen akp seçmeni

Hangi seçimdi tam hatırlamıyorum. Sandık görevlisiyim.

Neyse, millet oyunu kullandı. Vakit geldi, başladık saymaya. Adres Çankaya olunca paso cehape çıkıyor tabii. O cehape, bu akepe derken bir tanesi oyunu komünist parti'ye atmış. Ama mühür tam kurumadan katlamış, karşı taraftaki akepe pusulasına da mürekkep bulaşmış. Lâkin hani mikroskopla incelesen ancak görürsün, öyle bir bulaşma. Her neyse bu oyu topluca geçersiz saymaya karar verdik. Fakat o da ne, akepe müşahiti bastırıyor verin o oyu akepeye diye. Diyoruz, ulan geçerli sayacak olsak komünist parti'nin oyu bu, sana niye verelim. Mühür kp'de, oyu kendine isteyen akepe.
Bu gitti olay çıkarttı. Başımıza millet toplandı, bir de çıkarttık onlara gösterdik. Taa en sonunda Herkes mutabık olunca geçersiz sayabildik. Yani, bir tane sikma baş kezo yüzünden komünist parti oyu da iç oldu, akepe oyu çaldığımız lafı da ortalığa döküldü.

Kısacası, uğraşmayın bu embesillerle. Daha demokrasinin anlamından haberleri yok, sandık görevlileri gecerli-gecersiz oy farkını bile bilmez. Ne diye kendinize stres yapıyorsunuz?
Boşuna mı çomar diyor millet bunlara?

ysk gerçekleri açıklayınca imamoğlu napacak

Mazbatayı alıp koltuğa oturacak.

Basit bir şey esasen.

oy kaydırma metodu ile kepaze olmak

Cevap kaydırınca öss'de batıranı gördüm de oy kaydırınca bekasını kaybedene ilk kez denk geliyorum.

Nasıl bir bekaymış bu. Çekip gitmeye yer arıyor.
Ilginç.

hırsız diyenlerin hırsız çıkması

Yahu seninle uğraşmam da şimdi yapacak bir isim yok.

Ne tür bir salaksın anlamış değilim. Oyları ysk sayıyor, cehape değil. Yani söylediğin laf direkt olarak bir devlet kurumunu töhmet altında bırakıyor. Senin demene göre Demek ki ysk hatalı işlem yapmış. Yahut oy çalınmış.
E reisin dediğine göre de burası hukuk devleti ve seçimlerde her türlü tedbir alınıyor. Simdi, bir kez daha soruyorum.
Fetöcü müsün?

hırsız diyenlerin hırsız çıkması

https://m.yeniakit.com.tr...tedbiri-aldik-484360.html

Fetöcü müsün sen? Başkan erdoğan'ın sözleri daha duruyorken, ne demeye devletin seçim konusunda tedbirsizlik yapabileceğini ima edebiliyorsun?

Görün işte, vatan hainleri bunlar. Reis düşmanları.

sevgiliye ben mi annen mi diye sormak

Bu dangalak başlığa kimse yazmaz, götüyle güler geçerler diyordum ama yine de insanlar tepki göstermiş.

Olum, essy yahu bu. He de gec.

tek başına şarap içen kadın

Bu da yeni bir edebiyat türü mü?

Cahillik zor zanaat de.

mehmet özhaseki nin itiraz edeceğiz demesi

Şimdi mi aklı başına gelmiş.
Istanbul neyse de ankara teee 15 saat önceden belli oldu. Reis balkon konuşması yaptı. Hasekiyi şutladı. Kayserili de herhalde istanbul'u görünce oradan gaz aldı. Ben de isterem oyunu çekiyor.

Şimdi memleketine laf ederdim de tanıdıklar var. Ehe.

aktroller

Bu hibine çocuklarına yeni bir emir gelmiş anlaşılan. Sabahtan beridir "oy, oy" diye ağlıyorlar. Neymiş 1000ali reyize ait olan kimi oycuklar imamoğlu'na yazılmış. Yahu, bunu herkes desin de bari siz demeyin. Malum, ileri demohrasi olduğumuz içün bu tip şeyler bizim ülkemizde olmaz. Haşmetli sultanımızın beyanı daha akıllarda duruyor zira.

Yani; He oğlum, seçim tekrarlanacak. He.
Bu arada "oy" demeyin, "oh" falan deyin. Ne o öyle, köylü gibi.

Ayrıca adalet, seçim güvenliği denildiğinde, insanlar hak aradığında, anadolu ajansı veri girişini durdurduğunda, mühürsuz oylar geçerli sayıldığında sizler koymakla meşguldünüz. O sebepten, ticari bekleme yapma devam et.

binali yıldırım ın e imamoğluna yazılan 130 oyu

En ileri demokrasi bizim ülkemizdedir arkadaşlar. Daha geçen secim erdoğan bizzat söyledi bunu. Şimdi bizim ysk'mıza, öncü demokrasimize laf eden fetöcüleri ifşa günüdür.

Kendinize gelin. haşmetli hakanımızın sözünün üzerine söz mu söylüyorsunuz?

akpnin istanbul seçim sonuçlarına itiraz etmesi

Olum hani bizim demokrasimiz avrupa'ya ders veriyordu? Daha geçen secim siz değil miydiniz "yov oy moy colonmoz, domokroso" diye ağlayan?

Ne değişti yahu iki günde? Dümya lideriyken, Birden uganda'ya mı döndü memleket?

seçimde keşke ayran daıtılsaydı

Millet hep uyanık kaldı, istenilen oy çalma performansına erişilemedi.

Ayran içeydik, sızar idik.

şırnak seçim sonucunun çarpıtılması

Sanırım ajanslarda il merkez ilçesi için verilmiş oylar paylaşılıyor.
Çünkü 2018 secmen nufusu ile kiyas yapınca geçen sene ile bu yıl arasında 200 bin kişiden fazla bir fark oluşuyor. Bu kadar insan birden yok olmadı ya.

Bu geçen secim;
görsel

Bu da şimdiki;
görsel

unutulan pkk katliamları ve chp

Aranızda hâlâ tiamat denyosuna cevap verenleri görüyorum.

Ve üzülüyorum.

81 ilin 50 sini kazanmak

Bayburt nere, ankara nere.

Krdşm, bizim muhtarlığı da akepe destekli aday kazandı. Bence büyük başarı.

ak troller

Paralar yattı mı len?
görsel

ankara

Kaç seçimdir koordinasyon merkezlerinde, parti genel merkezinde yatıp kalkıp, sabahladım.
Bu seçim yoktum, adamlar kazandılar.

Olum, gareziniz bana mıydı?

selia nın ilk gece kocasını yemesi

(bkz: Bir işteş fiil olarak yiyişmek)

nihal bahar candan kardeşler

4500 cc ferrari italia ile aylık giderleri aynıymış.

Motor hacmi benziyorsa demek.